Viaceré samosprávy na východe Slovenska vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity

04.06.2006 Prešov

Prešov 4. júna (TASR)- Výdatné snehové zrážky v uplynulých dňoch a silný dážď zo soboty na nedeľu spôsobil na východe Slovenska stúpanie hladín vodných tokov...
Prešov 4. júna (TASR)- Výdatné snehové zrážky v uplynulých dňoch a silný dážď zo soboty na nedeľu spôsobil na východe Slovenska stúpanie hladín vodných tokov a miestne záplavy.

Najviac vylievajúcou sa vodou z korýt riek a potokov sú postihnuté obce Prešovského a Bardejovského okresu, ale aj lokality v okrese Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa. V sedemnástich obciach Prešovského kraja bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, \" uviedol dnes pre TASR zdroj z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.
Hasiči a vodohospodári momentálne získavajú informácie o povodňovej situácii. Najvyššie stúpanie hladín zaevidovali na horných tokoch Povodia Bodrogu a Hornádu, napr. na Toryse, Topli, Ondave a ich prítokoch. Povodňová situácie vládne zatiaľ viac na menších potokoch a viaceré samosprávy už vyhlásili tretie stupne PA. Druhý stupeň PA platí na Tise vo Veľkých Trakanoch. Úroveň druhého stupňa dosiahne podľa vodohospodárov aj Bodrog v Strede nad Bodrogom a Latorica vo Veľkých Kapušanoch.
 

Vyberte región

mark